VILLA HXB

Paterswolde | 2023

In het idyllische Paterswolde, ver weg van de drukte van Amsterdam, vond een jong gezin zijn droomplek om te groeien. Hun zoektocht naar meer ruimte en sereniteit leidde hen naar een nieuwbouwhuis in een kleinschalig villawijk. Te midden van familie en de rustige omgeving, stond hun nieuwe thuis klaar om tot leven gebracht te worden.

De Uitdaging
De ruime woning bood het gezin alle mogelijkheden, maar het interieur moest nog de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelen. Daarom zochten ze naar een partner die niet alleen stijlvolle esthetiek kon bieden, maar ook kon voldoen aan de praktische behoeften van een jong gezin. De keuze viel al snel op Grego Interior Architects, die opvielen met hun ingetogen en sfeervolle ontwerpen.

Het Concept
Grego van den Broek, de visionaire geest achter het bureau, werd geïnspireerd door de wensen van het gezin: een subtiel, stijlvol interieur met strakke lijnen en een wowfactor. Het doel was om een tijdloze, zen-achtige sfeer te creëren, waarbij functionaliteit en esthetiek hand in hand gingen. Het team streefde naar een minimalistisch design met warme tonen en natuurlijke materialen.

Harmonieus Samenspel
In de zoektocht naar de perfecte balans tussen esthetiek en functionaliteit ontstond een interieur dat zich kenmerkt door strakke lijnen, veel natuurlijk licht en ruimtelijkheid. Door het gebruik van natuursteen, hout, microcement en linnen gordijnen, gecombineerd met maatwerk en ambachtelijk vakmanschap, ademt de woning een tijdloze elegantie. De keuze voor beige en ecru in plaats van wit, samen met op maat gemaakte, gebogen deurkozijnen, voegt een warme en speelse dimensie toe aan de ruimte.

Dit project is gepubliceerd in het Stijlvol Wonen in December 2023.

Design by Grego Interior architects
Verlichting by Grego Interior architects
Meubels by Grego Interior architects

Fotografie by Muk van Lil

Styling: Team Grego Interior Architects

Voor meer interieur inspiratie
instagram.com/gregodesignstudio

WARM MINIMALIST

In dit recente project hebben we als interieurarchitecten een warm minimalistische en Japandi-stijl geïntroduceerd, met onze kenmerkende “signature” van eenvoud en functionaliteit.

De ruimte ademt een serene sfeer uit door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen en mineraalverf op wand, plafond en deuren aangevuld met linnen stoffen voor textuur en een warm comfort.

Het houten zit meubilair is afgewerkt in gevlochten bananenblad en geweven touw, wat niet alleen duurzaamheid benadrukt, maar ook een ambachtelijke en speelse touch toevoegt. Het resultaat is een tijdloze en uitnodigende leefomgeving waar rust en verfijning hand in hand gaan.

Ontdek hoe wij met passie en toewijding een serene en toch levendige woonruimte hebben gecreëerd, waarin natuurlijke elementen en eigentijdse elegantie hand in hand gaan.