Villa Markdal

You are here: Home - - Villa Markdal

Project Description

Het Markdal. Een prachtige locatie met een schitterend uitzicht over weiland en bossen.

Voor deze opdracht hebben we een jaren 70 villa een rigoureuze metamorfose gegeven.
Het bestaande woonhuis was gedateerd in zowel materiaalgebruik als planologische indelingen.
Hierbij hebben we in het nieuwe masterplan een compleet nieuwe indeling gecreëerd met grotere ruimtes die praktisch in elkaar overvloeien.

Zo hebben we in het interieur de slaap en badruimtes aan de tuinzijde geplaatst voor meer privacy en de woonruimtes aan de voorzijde van het huis, met veel zichtlijnen naar buiten.
In de ochtend, als de dauw optrekt kun je vanuit deze ruimtes een glimp van wilde herten opvangen.

Ook aan het exterieur is veel aandacht besteed. Deze bestond uit baksteen en een fors boeibord van geplankt hout, wat een bedrukte zware indruk maakte.
Dit is vervangen door een slanke daklijn+dak van zink, en afgewerkt met pleisterwerk. Wat het huis visueel hoger maakt. De opvallend schuine knik in het daklijn hebben we door laten schieten, voor een groter gebaar 
en meer hoogte in de kinderslaapkamers.

Door het toepassen van grotere ramen aan de voorzijde van het huis, krijg je te maken met meer zonlicht en warmte naar binnen.
Dit hebben we opgelost door houten shutters boven de ramen te plaatsen. Hiermee wordt het zonlicht gefilterd en blijft het zicht naar buiten optimaal.

Een fantastisch project waar interieurarchitectuur samengevloeid zijn in een doordacht ontwerp.

 

Project Details
Categories:
,
Date:
2013
Likes:
12
Client:
Prive
Credit:
Grego van den Broek / Paul de Bruijn
Back to top